KONTAKTA OSS
ToppBanner banner_laddbox/>

LADDBOXar i närke

KONTAKTA OSS IDAG!

Laddboxar för hemmet i närke

De flesta ägare av elbilar och laddhybrider laddar oftast sina bilar i hemmet. För vanligt pendlande räcker det ofta att ladda en ren elbil ett par gånger i veckan. Det kan tyckas sällan och man kan lockas att använda ett vanligt uttag och den kontrollbox och kabel som följer med när man köper bilen. Den utrustningen är dock inte avsedd för regelbunden laddning utan är tänkt att användas i nödfall, som ett reservhjul ungefär. Elsäkerhetsverket avråder från laddning av både elbilar och laddhybrider från vanliga vägguttag eftersom uttagen inte tål den höga belastningen under längre tid. En laddning i hemmet tar flera timmar med en belastning på 16A och det behövs en fast installerad laddbox för att göra det på ett säkert sätt.

En fast laddbox är också mer effektiv och skyddar husets elanläggning från överbelastning. Laddboxar har ofta en lastbalanserare som ser till att billaddningen och huset i övrigt inte drar för mycket ström samtidigt och riskerar att överbelasta husets huvudsäkring. Laddboxen har även en egen säkringsgrupp och en personskyddsbrytare. Den sistnämnda är en kombination av jordfelsbrytare och dvärgbrytare.

KONTAKTFORMULÄR

Vårt erbjudande

Vi arbetar med ledande tillverkare som erbjuder laddboxar med smarta funktioner och håller mycket hög kvalitet. Genom vårt standarderbjudande får du enkel hantering av en laddbox som kan ladda med full kraft. I paketet ingår fast laddkabel, lastbalanserare, DC-skydd, kabelhållare, installation samt igångsättning. För närvarande har vi med tre olika fabrikat i vårt standarderbjudande; GARO, ChargeAmps och Wallbox. Priset är samma oavsett vilket märke du väljer så ta den som passar dina förutsättningar bäst. I vårt sortiment finns även Eesee laddbox, den saknar fast laddkabel, kabelhållare och dynamisk lastbalansering i standardutförande men dessa delar kan köpas till. Vi installerar alltid de laddboxar vi säljer, med vårt erbjudande får du alltså en komplett, säker, uppkopplad, startad och driftklar box.

Välja laddeffekt

Hur mycket ström laddboxen ska kunna leverera beror främst på bilen, laddhybrider tar oftast emot mindre än rena elbilar. De flesta bilmodeller tar emot en av dessa effektstorlekar; 3,7kW, 7,4kW, 11kW eller 22kW. När man väljer effekt behöver man även ta hänsyn till husets huvudsäkring och elcentral, det är också klokt att i den mån det går säkra upp för framtiden. Även om du har laddhybrid idag kan det vara klokt att välja en laddbox som har kapacitet att ladda en elbil.

 

Uttag av Typ 1 och Typ 2

Alla elbilar har inte samma uttag, de första elbilarna och laddhybriderna hade ett uttag som kallas Typ 1. Idag har den senare uttagsmodellen Typ 2 blivit standard, du hittar den både på vanliga laddboxar och på laddstationer i offentlig miljö. Typ 2 finns på hybrider och elbilar från Tesla, Volvo, VW, BMW, Audi med fler.

I parkeringshus, utanför shoppingcentrum och liknande platser finns det ofta sk snabbladdare, det är laddare som kan ladda med mer effekt än vanliga hushåll. Snabbladdarna använder företrädesvis likström (DC) och det finns två olika standarduttag som är anpassade för snabbladdning; japanska CHAdeMO och europeiska CCS.

"I vårt erbjudande ingår alltid komplett, säker och driftklar box, med DC-skydd, Lastbalanserare, uppkoppling och driftsättning"

ENWELL NÄRKE


VAD KAN VI HJÄLPA DIG MED?

Vänligen fyll i kontaktformuläret nedan så berättar vi mer om våra klimatsmarta lösningar.
Någon av våra representanter kontaktar dig.

narke närke laddboxar
Firstname
Phone
Namn *
E-post *
Telefonnummer *
Gatuadress inkl. gatunummer
Postnummer *
Postort
Typ av produkt
Meddelande

Samtycke *
Jag godkänner att ni hanterar mina personuppgifter. Läs om hur vi behandlar personuppgifter.